Projekt babyværelse #2 Garderobe + haul

Min fødselsberetning 13/10-18

Så har jeg endelig fået skrevet det hele ned (mere eller mindre i hvert fald 😉). Det har uden tvivl været den vildeste oplevelse nogensinde! Og min historie er ikke en skrækhistorie. Så læs endelig med, hvis du er nysgerrig og ønsker at høre om en god fødsel. 

Hvor skal jeg dog starte. Altså, FUUUCK, hvor var det vildt! Man hører så meget og danner sig forskellige forestillinger om, at sådan er det nok og måske kan smerten sammenlignes lidt med dette her.
Noget af det, der altid har været det helt store spørgsmål for mig er nemlig, “hvor ondt gør det?” Der er flere der har skrevet og spurgt mig om det, men helt ærligt. Jeg har så svært ved det spørgsmål stadigvæk. For det ér virkelig stadig noget, der ikke kan sammenlignes med noget andet. Men jeg kan fortælle jer hvordan det hele startede for mig.
Onsdag d.10/10 begyndte jeg for alvor at mærke til veer. (Har igennem graviditeten haft en del plukkeveer), så jeg vidste at dette var anderledes og det blev stærkere og stærkere som timerne gik. Andreas og jeg begyndte om aftenen at tage tid på, men de var stadig meget uregelmæssige. Der var ikke meget søvn den nat og dagen efter blev det bare værre, men stadig ikke noget regelmæssigt. Vi fik også et forgæves besøg på sygehuset den aften. Så der var heller ikke meget søvn denne nat.

D.12/10 begynder veerne at blive regelmæssige (endelig!!!) med ca. 10 min. imellem indtil om aftenen hvor de til sidst kommer med 3-4 min. imellem. Her ringer vi til min mor og hendes kæreste, som tager med os på sygehuset. På dette tidspunkt er klokken omkring 21 og jeg er 3 cm åben. Jeg får derfor lov til at blive og kommer i et badekar ret hurtigt. Jeg ligger der ikke længe, da jeg ikke synes det hjalp mig. I stedet kommer jeg ind på fødestuen og får noget lattergas. Da jeg aldrig har prøvet det før, var jeg ikke så glad for det lige til at starte med og jeg gik en lille smule i panik. Jeg havde ikke regnet med at jeg ville “forsvinde” sådan fra virkeligheden. Men efter lidt tid blev det altså rart! For imellem veerne kunne jeg nemmere slappe af med det lattergas. Jeg havde en fest imellem veerne og hørte lidt musik inde på stuen også. I mellemtiden havde Andreas, min kæreste, ringet til samtlige familiemedlemmer for at fortælle at nu var det altså nu!

Under fødslen havde jeg de nærmeste rundt omkring mig. Min mor, far, bedste og Andreas. Så det blev en rigtig “familie-fødsel”, hvilket jeg havde ønsket fra start og jeg har slet ikke fortrudt det!

Fra vi ankom til fødestuen, gik der 7 timer (1 times tid med presseveer) og så havde vi vores lille prinsesse i armene (13/10-18 kl. 04:10). 2850 gram fordelt på 50 cm. En fuldstændig perfekt baby <3

Det var hårdt! Men hold op, hvor føler man sig stærk og sej bagefter. Nu havde jeg heller ikke sovet i næsten 3 døgn på dette tidspunkt, så det er klart at man er udmattet også. Det lidt mindre sjove var, at jeg fik en 2. grads bristning samt jeg fik forstuvet mit haleben. Det resulterede i, at jeg hverken kunne sidde eller gå de første døgn efter. Vi kunne derfor heller ikke komme på barselshotel sammen, som havde været vores plan.
Så Andreas kunne ikke være der sammen med os om natten (22:00-08:00). Det var rigtig øv, men de var rigtig søde på sygehuset til at hjælpe heldigvis, nu hvor jeg ikke rigtigt kunne bevæge mig så meget.

Vi tog hjem igen efter halvandet døgn, da der ikke var grund til at blive. Jeg kunne lige så godt ligge herhjemme, som dér og så havde vi også farmand omkring os hele tiden, hvilket var så dejligt. Han har været så god ved os her den første tid! Nu her 10 dage efter, starter han i skole igen og lille Sommer og jeg skal til at være alene sammen i løbet af dagen. Det bliver super hyggeligt og spændende. Jeg er også ved at være godt gående igen og vi har det alle super godt!

Jeg tror at jeg slutter her. Så hvis du er førstegangs- eller ikke har prøvet en fødsel endnu,

 GLÆD DIG! Det er fantastisk at opleve.

Tak fordi du læste med <3 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt babyværelse #2 Garderobe + haul