Når alt kommer til alt

En dag med os (baby på 3 uger)

Hej! Og velkommen til min blog <3
Dette indlæg kommer til at handle om, hvad vi får hverdagen til at gå med på nuværende tidspunkt.
Min datter, Sommer, er lige nu 3 uger og 4 dage. Det er helt vildt at hun allerede bliver 1 måned på lørdag!
Nu forstår jeg virkelig hvorfor folk siger at man skal huske at nyde hver dag, når de er så små. 

Denne nat var så en af de få nætter, hvor vi ikke sov mere end ca. 45 minutter af gangen og i hvert fald kun hos mor! Årsagen kan jo være alt muligt, men jeg gætter selv på et lille tigerspring.

Tigerspring er de perioder, hvor bebs pludselig lærer at forstå noget nyt. Ligesom mange børn vokser og tager på i spring, opdager de også verden i spring. De vil derfor føle at verden pludselig har ændret sig, og at alt er helt nyt – og nogle gange skræmmende! Derfor vil de fleste græde mere og kræve mere opmærksomhed, når de tager et spring i udviklingen.

Som de fleste andre morgener, starter dagen for alvor et sted imellem klokken 05:30 og 06:30. Andreas plejer at ligge lidt med hende og vågne imens jeg lyn-hurtigt får lidt styr på mig selv og gør kaffen klar osv. Nu hvor jeg ammer, er det også virkelig vigtigt at jeg husker at spise og drikke. Så jeg plejer at snuppe en banan på vejen og drikke et glas et-eller-andet (i dag var det Cocio). Efter ca. 15-20 min. bliver det tid til at Sommer skal have mad igen og så kan Andreas komme til at gøre sig klar. Så sidder vi ellers bare og hygger lidt sammen i en 30-60 minutters tid med hinanden og en kop kaffe inden at Andreas smutter i skole.

Når han er taget afsted, kommer Sommer i tøjet og så tager vi en god gåtur i barnevognen. Det er lidt forskelligt hvornår på morgenen/formiddagen at det lige passer ind, men oftest omkring 08:30. Vi går næsten altid den samme rute (ned igennem byen og gågaden og tilbage igen langs havnen). En god tur på en 5-6 km, som tager en times tid. Det fungerer meget godt lige nu. Nogle gange tager vi ind omkring Føtex eller Aldi for at købe lidt snacks med hjem (har en konstant craving efter chokoladekiks når jeg ammer).

Af og til sover hun videre når vi er kommet hjem igen og så kan jeg få tid til at skrive et indlæg, rydde op eller bare slappe af – alt efter hvad behovet er lige denne dag. Men lige denne her dag, valgte hun at være vågen indtil kl. 14:00 (for ikke også lige at nævne at barnevogns-turen heller ikke var en succes), og det gav jo ikke så meget tid til nogen af delene kan man sige. Det var lidt hårdt må jeg indrømme efter en ret hård nat! Men så nyder vi bare at lære hinanden at kende i stedet for. Det er så hyggeligt lige for tiden, da hun er begyndt at sige små søde lyde, når vi snakker med hende.

Vi afprøvede også lige min nye Yogamåtte, som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave (i søndags). Jeg har længe tænkt på at begynde på Yoga, og om en måneds tid, begynder Sommer og jeg faktisk til noget baby-yoga sammen. Shit, det glæder jeg mig virkelig til!
Og især fordi at Andreas og jeg er blevet enige om, at babysvømning bliver noget de to kommer til at have sammen. Så kan vi ligesom dele det lidt op på den måde- og begge to have kvalitetstid med hende. Desuden er Andreas også noget mere vandhund end mig!

Ved en 14:00-tiden falder hun endelig lidt til ro og sover faktisk helt indtil kl.17:00, hvilket “plejer” at være deromkring hun går i seng. Det har passet os rigtig fint, da Andreas og jeg så plejer at kunne spise aftensmad sammen og nå både varme bade og lidt tv-hygge sammen inden vi selv går i seng. Men alting er jo ikke sikkert med sådan en lille trold i huset, så sådan blev det ikke lige og jeg måtte spise aftensmad med én hånd (hvilket jo er meget normalt med en baby, i know!) Vi er bare meget heldige de fleste dage og det er vi også godt klar over. Vi nyder det bare så længe det varer – og når det sker <3

Sommer sov igen kl.21:00 og det samme gjorde vi. (Vi er oppe ca. 2 gange i løbet af natten for at spise og skifte ble) og ellers sover hun trygt og godt i vuggen hele natten (de fleste i hvert fald) 😉 Hun kan nemt sove en 5-6 timer i streg og det sætter vi meget stor pris på!

Ikke alle dage/nætter er lige nemme, men der kommer altid en ny dag imorgen.
Husk det! 

Tak fordi du læste med.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når alt kommer til alt